Co jste možná nevěděli o mlecích mlýncích, a proč je mít doma!

mlýnky 1028x720 clanek

Ať už doma mlecí mlýnek máte nebo ne, určitě jste se již s podobným výrobkem někde setkali, a proto jsme pro vás dali dohromady pár užitečných informací proč si tohoto brouka pořídit domů, pro parádu a nebo udělat dojem na svojí návštěvu při vašich kulinářských zážitcích.

Výhoda čerstvě namletého koření

Existuje mnoho výhod čerstvě umletého koření, ať už pepře, soli, bylin anebo chilli. Kvalitní mlýnek se speciálně navrženým brusným mechanismem uvolní vůně a esenciální oleje. Čerstvě mletý pepř a další koření má mnohem více aroma a výraznější chuť než u předem namletého a dlouho skladovaného sáčku. Další výhodou používání čerstvě namletého koření nebo minerálních solí je volitelná kontrola, kterou náš mlýnek umožňuje k stanovení hrubosti (velikosti) mletí. Vysoce kvalitní pepř, sůl a další koření vám dává možnosti pro použití jak k dochucování během vaření tak finálnímu zdobení.

Jak vybrat dobrý mlýnek?

Mechanismus broušení - Vyberte brusný mechanismus, který vydrží každodenní používání. V ideálním případě by mlecí mechanismus měl být navržen tak, aby zvládl rozličné druhy koření, protože každé koření má odlišné fyzikální vlastnosti, které budou klást na strojek jiné nároky.

Design a vzhled: Ať už je to tradiční nebo moderní, ruční nebo elektrický, mlýnek může být nepostradatelným nástrojem ve vaší kuchyni a zejména pak krásnou součástí Vaší kuchyně.

Snadné použití: Kvalitní mlýnek by se měl lehko používat a hlavně padnout do ruky.

mlynky detail

Jemné nebo hrubé broušení - je to jen otázka chuti?

Ve skutečnosti to závisí na osobním vkusu a připraveném jídle. Některé pokrmy vyžadují hrubou sůl nebo pepř, zatímco jiné vyžadují rozemleté koření. Na jemnou omáčku nebo dochucení polévek použijeme jemné broušení a naopak hrubé broušení například ke grilování steaků, saláty a zdobení.

Pepř:

Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme používat pouze suché, tvrdé, pepřové kousky o průměru 5 mm a méně. Čerstvé, bílé a suché zelené pepřové kousky mohou být umleté ve všech našich mlýncích. Nejlepší kombinací jsou tzv. více druhové pepřové kuličky namíchány ve třetinových poměrech. Mlýnky se hodí také k požívání sušených koriandrových semen, sušených chilli papriček.

Sůl:

Chcete-li využít to nejlepší z mechanismu na mletí soli, měli byste použít sůl suchou, ideálně o průměru 4 mm jako je např. hrubá mořská sůl, horninová sůl, himalájská sůl apod. V kombinací s vlhkostí sůl tvrdne a mlýnek může po čase začít korodovat.

V Dřevěném obchodu Pilina.cz zakoupíte kvalitní mlecí mlýnky v nejrůznějším barevném provedení. Ať už budete stylizovat kuchyň nebo jídelnu popřemýšlejte o možnosti barevného sladění. Při zakoupení dvojice mlýnků pro vás máme výhodnější cenu

Nakupujete zde: Mlýnky na koření a bylinky

banner_828x315_mlynky_fb